Čo je vlastne rezervačný systém

O rezervačných systémoch sa v poslednej dobe veľa píše. Dočítať sa môžete, že zjednoduší prácu, spríjemní život, že bez nich skrátka nemôžete byť. Ale čo to vlastne je a ako to funguje?

Ak poskytujete služby, máte svojich klientov a dohovárate si s nimi termíny vašich stretnutí, tak určite nejaký systém rezervácií poznáte a využívate. Jedna z najjednoduchších variantov je papierový blok a telefón, na ktorý klienti volajú.

Elektronické rezervačné systémy postupne nahrádzajú papierové bloky a telefóny. Sú prehľadnejšie, ponúka jednoduchší presuny a rušenie termínov alebo upozorní klientov na dohodnuté schôdzky.

Rezervačný systém môže fungovať tak, že sa s vami klienti dohovorí na termíne osobne, alebo pomocou telefónu či emailu a vy si do nejakej aplikácie zapíšete, na čom ste sa dohovorili. Alebo môžete využívať online rezervačný systém, ktorý umožní klientom si vybrať termín pomocou internetu a rovno sa jednoducho zaregistrovať.

Druhý typ, online rezervačné systémy, vyzerá teda pre bežné používanie lepšie. Ale ako veľmi je pre malú firmu alebo živnostníka zložité a nákladné taký systém spustiť a prevádzkovať? Čo všetko môže tento spôsob rezervácií priniesť? To si povieme v ďalších článkoch …

Reservanto_kalendar Reservanto_prehled Reservanto_mobilni_aplikace

Facebooktwitterlinkedinmail